Over FlexMind

FlexMind is Tomas Jansma

Als ervaren en bevlogen manager heb ik zowel in vast dienstverband en als interim manager een ruime ervaring opgedaan met reorganisaties en veranderingsprocessen binnen de zorg. Zoeken naar oplossingen, kansen en mogelijkheden zien welke leiden tot verbeteren van bijvoorbeeld werkprocessen en financiële resultaten. Daarnaast heb ik een passie voor techniek en innovatie en een zeer ruime kennis van ‘nieuwe media’. Kortom: ik ben altijd bezig de connectie te maken tussen actuele ontwikkelingen en bestaande structuren. Mijn ervaring opgedaan als verpleegkundige maakt dat ik teams kan betrekken en meenemen in veranderingen en dat samen aangaan, dat is de uitdaging en uiteindelijk de beloning. Ik staat bekend als: “nuchter-zakelijk ingesteld, analytisch en neem verantwoordelijkheid voor mijn acties beslissingen. In een gesprek weet ik de juiste toon te zetten, ben kritisch en kan tevens voldoende medeleven tonen. Ik heb overzicht, sta boven de materie en overzie de consequenties. Daarnaast kan ik door assertief en stevig optreden en duidelijke communicatie mijn invloed uitoefenen”. Bij de laatste opdrachten heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met de transitie van bestaande teams naar nieuw te vormen zelfsturende teams.

Waarom ‘FlexMind’?

Mijn kijk op organisaties, of die nu binnen de zorg vallen of daarbuiten, is wat onconventioneel.

Herinnert u zich het incident waarbij de Mars Climate Orbiter Spacecraft verloren ging? Twee teams van wetenschappers uit verschillende continenten hadden jarenlang gewerkt aan dit project. Bij onderzoek naar de oorzaak van de fout bleek o.a dat beide teams met verschillende eenheden hadden gewerkt, namelijk centimeters en inches…

Hoe kon het zijn dat twee teams van experts zo’n – op zijn zachts gezegd- vreemde fout maakten? Kennelijk heeft niemand nooit de vraag gesteld of haar niet durven stellen. Dit bracht mij op het idee van FlexMind: De ingehuurde luis in de pels voor uw organisatie. Hierbij staat FlexMind voor: het creëren van de juiste cultuur, open staan voor veranderingen, elke vraag durven stellen en vooral van ‘crossover feedback’. Feedback vanuit een hoek waarvan je het niet gewend bent!

Wilt u mij volgen? dat kan:
Click om deze post te waarderen!
[Totaal: 0 Average: 0]