Hoe is uw informatie voorziening naar uw burgers?

Wij nemen als voorbeeld het dorp waar ik woon: Heiloo. De hoeveelheid informatie welke voortkomt uit de raadsvergaderingen en het te voeren beleid is veelal een brei aan documenten die via Ibaps of op de gemeentelijke agenda zijn terug te vinden. Verder verschijnt er hopelijk op een website enige informatie en een enthousiast verhaal in het plaatselijke blaadje.

Neemt u bijvoorbeeld te toezeggingslijst van de commissie maatschappelijke zaken van deze gemeente. Het document is te vinden via de kalender op de website van de gemeente. Maar hoe mooi zou het zijn wanneer er een duidelijke voortgang zou zijn te zien voor burgers maar ook voor de eigen raad en ondersteunende ambtenaren?Toezeggingenlijst-cie-MZ-10-februari-2020Download

Actiepunt en voortgangsbewaking inkoop Jeugdzorgplus
Jaarverslag 2017 (!) schuldhulpverlening en jaarlijkse monitoring

Waarom zou u de burgers niet voorzien van gevisualiseerde informatie en de stand van zaken mbt de meest actuele ontwikkelingen? daarnaast is te zien dat doorlooptijden van evaluaties zich vaak over meerdere jaren uitstrekken daar waar men bij andere organisaties toch op zijn minst per kwartaal wil zien wat de voortgang is.

Al met al ligt er een taak om meer transparantie te bieden voor alle stakeholders.

Een aantal voorbeelden:

Bron: CBS
Ontwikkeling WMO cliënten Heiloo (bron: cbs)
Bron: CBS
Bron: CBS
Bron: CBS
Bron: CBS
Click om deze post te waarderen!
[Totaal: 2 Average: 4.5]